AKO NATO KRENE, RUSI STIŽU ZA JEDAN DAN: Lukašenkovo strašno upozorenje zapadnim silama - baze su već spremne!

Novosti online

01. 06. 2021. u 17:27

UKOLIKO se NATO aktivira ruske trupe mogu brzo stići u Belorusiju, i to za svega jedan dan, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

АКО НАТО КРЕНЕ, РУСИ СТИЖУ ЗА ЈЕДАН ДАН: Лукашенково страшно упозорење западним силама - базе су већ спремне!

Foto: EPA

Kako je naglasio, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju nije konkretno bilo govora o prebacivanju ruskih jedinica ili formiranju vojnih baza. Takve akcije su predviđene konceptom vojne bezbednosti Saveza Rusije i Belorusije.

- Ukoliko dođe do neke napetosti, ukoliko primetimo da se aktiviraju u NATO-u, pa sve do vojnog sukoba, u roku od jednog dana ruske jedinice i trupe će biti prebačene u Belorusiju, za šta su određene baze, aerodromi i ostalo - rekao je predsednik, prenosi državni portal "SB. Belorusija danas".

Beloruski lider je istakao da je takva opcija moguća samo u slučaju zaoštravanja vojne situacije i dodao da Zapad nema prava da prekoreva Belorusiju zbog razmeštanja ruskih vojnika.

- Vi prebacujete i formirate baze u Poljskoj. Ne vide brvno u svom oku, a nas počinju da ubijaju u svim pravcima - konstatovao je predsednik.

Takođe je dodao da će Rusija isporučiti Belorusiji savremeno naoružanje, a zvaničnicima je naložio da zajedno sa ruskim kolegama sastave spisak neophodnog oružja.

Putin i Lukašenko sastali su se u Sočiju 28. i 29. maja, a to je već treći sastanak dvojice lidera od početka godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)