"ZA SVAKOG UBIJENOG BOMBARDOVAĆEMO TEL AVIV": Islamski džihad preti Izraelu, stigla jeziva izjava iz Irana

Novosti online

30. 05. 2021. u 13:54

LIDER palestinskog Islamskog džihada Zijad al Nahala zapretio je Izraelu desetog dana od prekida vatre između Izraela i Hamasa postignutog uz posredovanje Egipta.

ЗА СВАКОГ УБИЈЕНОГ БОМБАРДОВАЋЕМО ТЕЛ АВИВ: Исламски џихад прети Израелу, стигла језива изјава из Ирана

Foto: AP Photo/Adel Hana

- Ubistvo bilo kog našeg komandanta ili vojnika, ma gde on bio, dovešće do toga da odmah odgovorimo bombardovanjem Tel Aviva - naveo je Zijad al Nahala.

Generalni sekretar Islamskog džihada govorio je u subotu, ponavljajući ranije izjave iranskih generala, navodi Sputnjik internešenal.

Komandant Korpusa iranske revolucionarne garde general Ismail Kani govorio je na ceremoniji u Teheranu, gde je savetovao Izraelce da otkupe kuće koje su prodali u Evropi, Americi i drugde, pre nego što postanu skupe, ukazujući da je vreme da razmisle o napuštanju palestinskih teritorija. 

- Savetovao bih svim cionistima da se vrate i otkupe kuće koje su prodali u Evropi, Americi i drugde, pre nego što kuće postanu skuplje nego danas - rekao je Kani.

Prema njegovim rečima, palestinski otpor pokazao je da, kako je rekao, cionistički režim mora da razmisli o vremenu kada ova zemlja više neće biti pod njihovom kontrolom

Podsetimo, posle 11 dana sukoba, 21. maja na snagu je stupio prekid vatre između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze u kojem je stradalo na stotine ljudi, a oštećeno je mnogo objekata.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)