ZAHAROVA OČITALA LEKCIJU LETONIJI: To je za žaljenje!

Novosti online

26. 05. 2021. u 11:12

LETONIJA svojim akcijama protiv ruske zastave u Rigi pokušava da se učvrsti među neprijateljskim državama, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ЛЕТОНИЈИ: То је за жаљење!

Foto: EPA

- To je pre svega otvoreno nepoštovanje državnih simbola Rusije. S tim u vezi, uputili smo odgovarajuće demarše u Moskvi i Rigi i ukazali da su takvi provokativni potezi pogubni za izgradnju bilateralnih odnosa - rekla je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, čini joj se letonski susedi iz sve snage pokušavaju da se učvrste u redovima neprijateljskih država.

- Ukoliko je to svesni izbor letonske strane, izvući ćemo zaključke - dodala je Marija Zaharova.

Ona je izrazila žaljenje zbog postupaka Rige i izjavila je da se te „nečasne manipulacije“ u potpunosti pripisuju otvorenoj rusofobičnoj politici koju sprovodi letonska vladajuća elita.

Kako je rekla, pokušaji da ti potezi objasne pozivanjem na delovanja opštinskih činovnika nisu uverljivi. Zaharova je ocenila da je pozivanje na odluke međunarodnih sportskih struktura o tome da se ruska zastava ne koristi na svetskim prvenstvima iskreno za žaljenje.

Ranije je pres-služba gradske skupštine Rige saopštila da su vlasti letonske prestonice odlučile da rusku nacionalnu zastavu zamene zastavom Olimpijskog komiteta Rusije na trgu gde su bile zastave zemalja timova učesnika Svetskog prvenstva u hokeju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)