RASKOL U HRVATSKOJ ZBOG FRANCUSKIH AVIONA: Vučićeva Srbija nas je pretekla po borbenoj spremnosti - Škoro protiv "rafala"

Novosti online

20. 05. 2021. u 17:37

ZAGREBAČKI Jutarnji list piše da je vlada odlučila da kupi 12 polovnih francuskih borbenih aviona "F3R rafal".

РАСКОЛ У ХРВАТСКОЈ ЗБОГ ФРАНЦУСКИХ АВИОНА: Вучићева Србија нас је претекла по борбеној спремности - Шкоро против рафала

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Domovinski pokret, koji predvodi Miroslav Škoro oštro se protivi ovoj kupovini.

- IMA LI PILOTA U AVIONU? - naslov je njihove objave na Fejsbuku.

- Ako su istiniti današnji medijski natpisi, Domovinski pokret se najoštrije protivi odluci Plenkovićeve Vlade o kupovini 12 polovnih vojnih borbenih aviona "F3R rafal" od Francuske Republike – iz više političkih razloga - piše Domovinski pokret.

- Nabavka ovakvih aviona nije tek običan šoping, već je pre svega potvrđivanje strateškog vojnog i političkog savezništva između dve države. U konkretnom slučaju, Domovinski pokret smatra da Hrvatskoj, s obzirom na okruženje i pretnje koje stižu s istoka, te posebno kontinuirano turbulentno stanje u BiH, moderno naoružanje jeste potrebno, pa tako i borbeni avioni, ali, Hrvatska je, umesto francuske, trebala prihvatiti američku ponudu - piše Domovinski pokret.

Domovinski pokret piše da za vreme rata Francuska nije bila prijatelj Hrvatske.

Kažu da je ovo dugoročno štetna odluka i dodaju da je Srbija pretekla Hrvatsku po borbenoj spremnosti.

- I dok se Vučićeva Srbija naoružava i ove nas je godine, prvi put nakon "Oluje", pretekla po borbenoj spremnosti, Hrvatska je odlučila kupiti vojne avione od države koja je Beogradu već prodala najsavremenije protivraketne sisteme, bez obzira na to što naši istočni susedi nisu deo NATO Saveza. S druge strane, Amerikanci su Hrvatskoj i nakon "Oluje" nastavili pomagati, a donacije u vojnoj opremi, borbenim helikopterima, oklopnim vozilima i obrazovanju našeg časničkog kadra – mere se u stotinama miliona dolara - piše Škorina stranka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)