OD POČETKA U TUŽILAŠTVU BIH: Preminula Jadranka Lokmić-Misirača

V. Mitrić

28. 04. 2021. u 18:30

TUŽILAC Tužilaštva BiH Jadranka Lokmić-Misirača, nakon duže bolesti, preminula je u Sarajevu u 66-oj godini.

ОД ПОЧЕТКА У ТУЖИЛАШТВУ БИХ: Преминула Јадранка Локмић-Мисирача

Foto: Tužilaštvo BiH

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1980. godine.

- U kolektivu Tužilaštva BiH, tužiteljka Lokmić-Misirača, bila je zaposlena od kraja 2003. godine, gotovo od samog osnivanja institucije, a za vreme rada i angažmana u Tužilaštvu BiH, obavljala  je dužnost tužiteljke i rukovodioca Odskla III, zamenice glavnog tužioca, vršioca dužnosti glavnog tužioca kao i članice i potpredsednice VSTV BiH.

Bila je član više radnih i stručnih tela iz oblasti reforme pravosuđa i jačanja vladavine prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)