UGOSTITELJI TRAŽE SMANJENJE DAŽBINA: Gradonačelnik Kadrić najavio novi program pomoći privredi

M.D.

19. 04. 2021. u 16:30

DELEGACIJA brčanskih ugostitelja zatražila je od gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića pomoć u prevazilaženju teškoća u poslovanju izazvanih pandemijom korone koja traje već više od godinu dana.

УГОСТИТЕЉИ ТРАЖЕ СМАЊЕЊЕ ДАЖБИНА:  Градоначелник Кадрић најавио нови програм помоћи привреди

Foto Brčkodanas

Oni su na sastanku održanom u gradskoj Vijećnici zatražili oslobađanje plaćanja poslovnih prostora u vlasništvu grada, zakupnina za javne površine, subvencionisanje dijela zakupnine prostora u privatnom vlasništvu i obaveza na plate radnika. Zatraženo je i oslobađanje plaćanja dijela komunalnih obaveza kao i usklađivanje svih mjera sa okolnim opštinama i gradovima.

Gradonačelnik Esed Kadrić podjsetio  je da je Brčko distrikt u proteklom periodu isplatio oko 8.800.000 KM za pomoć privredi pogođenoj pandemijom te najavio da je u pripremi prvi program pomoći za ovu godinu koji će biti isplaćivan sukcesivno, po mjesecima, a za šta je u budžetu za 2021.godinu inicijalno obezbijeđeno 1.500.000 KM.

- Pri donošenju odluka na Kriznom štabu uvijek mislimo na zdravstveni sektor  i na sektor privrede, kako bismo djelovali najbolje moguće u datom trenutku. Analiziraćemo sve vaše prijedloge da bismo vidjeli u kojim pravcima još možemo djelovati s ciljem očuvanja, a kasnije i oporavka sektora ugostiteljstva i turizma - obećao je gradonačelnik Kadrić delegaciji ugostitelja.

Ugostitelji su zahvalili gradonačelniku Kadriću na prijemu, naglašavajući da je ovo prvi zvanični susret koji je organizovan sa donosiocima odluka od početka pandemije.

- Drago nam je što ste imali razumijevanja da porazgovarate sa nama i čujete naše zahtjeve. Svjesni smo okolnosti da se određene mjere moraju donositi i poštovati i mi ih ne izbjegavamo, ali ne možemo sami, obzirom da smo pretrpjeli velike gubitke. Potrebno je da djelujemo odgovorno zajedno sa vama, ali i sa građanima - zaključili su predstavnici ugostitelja.

Na području distrikta po važećim mjerama ugostiteljski objekti mogu da rade od 7 do 20 časova. Policijski čas traje od 23 do pet časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri