TRAGEDIJA U KARLOVCU: Snježana je u tri dana zbog korone sahranila muža, majku, brata i svekrvu

Novosti online

14. 04. 2021. u 21:35

SNJEŽANA MATIĆ žena je iz Karlovca koja je zbog virusa korona ostala bez muža, majke, brata i svekrve.

ТРАГЕДИЈА У КАРЛОВЦУ: Сњежана је у три дана због короне сахранила мужа, мајку, брата и свекрву

Foto: RTL TV printskrin

Sahranila ih je u tri dana, jedno za drugim.

- Bili smo u Slunju kod mame i braće. Brat se loše osećao. Kao imao je grip, prehladio se, kuvaće on sebi čajeve... Mi smo bili tu subotu tamo i ništa, sve je bilo okej. On je kašljucao. Kad smo došli kući treći dan, i suprug je dobio temperaturu - rekla je Snježana u razgovoru za RTL-ovu Potragu.

Testovi su bili pozitivni. Već u ponedeljak brat Mirko završio je u karlovačkoj bolnici, dva dana kasnije i suprug Robert. U međuvremenu se razbolela i Snježanina majka Roza. Imala je 92 godine. Nakon nje i svekrva Barbara koja je bila u osamdesetoj godini.

Suprug nije verovao u koronu

- Ni mama ni svekrva nikuda iz kuće nisu izlazile. U to vreme je skoro celo selo bilo zaraženo. Robert je baš imao simptome gripa. Kosti su ga bolele, imao je temperaturu, pio je lekove za skidanje temperature. Ništa nije pomoglo... On je tako teško disao, nije mogao doći do sobe da se ne zadiha. Par minuta nije mogao doći k sebi i nije verovao u koronu. Rekao je da ima grip - nastavila je Snježana.

Ipak je odlučila da zove Hitnu pomoć. Roberta su odvezli u bolnicu, tada ga je zadnji put videla. U međuvremenu su se čuli telefonom, verovala je da će preživeti. Imao je samo 53 godine. U ratu je stao na minu i ostao bez noge. Od tada je živeo s protezom, zdrav, tvrdi Snježana, nikad nije imao problema sa srcem ili pritiskom.

- Poslala sam mu naočale da može videti. Sve je išlo na bolje. Stvarno je bio šok kad su mi javili da je umro. Imam osećaj da će on sad kroz vrata doći i nešto reći...

Teško je to podnela, a onda se zaređalo. U par dana, s istog broja, zvali su iz bolnice još tri puta.

Ne može spavati, samo sedi i razmišlja

- U 12 je umrla mama, uveče su mi javili za brata. U jednom danu njih dvoje i sutradan svekrva - otkrila je Snježana u Potrazi. Još uvek ne zna kako je sve to preživela. Od njihove smrti nije prošlo ni mesec dana.

Za razliku od ostatka porodice, ona se nije zarazila. Žao joj je što se od svojih najmilijih nije mogla oprostiti. Nije ih mogla videti čak ni na sahrani.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)