KOLAR KANDIDAT ZA ZAMENIKA GRADONAČELNIKA VUKOVARA: Predsednik SDSS-a izneo planove i ciljeve kojima će se rukovoditi na izborima

Novosti online

13. 04. 2021. u 11:54

POVODOM 24. godine postojanja Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar održana je konferencija za medije na kojoj je Srđan Kolar predstavljen kao kandidat za zamenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine.

КОЛАР КАНДИДАТ ЗА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУКОВАРА: Председник СДСС-а изнео планове и циљеве којима ће се руководити на изборима

Foto: SDSS

Srđan Kolar je rekao kako će voditi afirmativnu kampanju kao i da će u svome radu biti govornik mira, međusobnog uvažavanja i kao i most između matične države Srbije i ovih krajeva

Predsednik vukovarske gradske organizacije SDSS-a Srđan Kolar izneo je okupljenim predstavnicima medija planove i ciljeve kojima će se voditi kao kandidat, ali i kao zamenik gradonačelnika iz redova srpske manjine, ukoliko dobije poverenje građana za tu funkciju.

– Osnovni cilj mi je zastupanje interesa srpske zajednice koja živi u gradu Vukovaru, na način da budem ravnopravan partner ljudima koji budu vodili ovaj grad u budućnosti, da se ne sakrivamo i ne prozivamo medijski jedni druge ispraznim floskulama, već da se uhvatimo posla onako kako treba i kako naše stanovništvo zaslužuje. Cilj mi je takođe i međusobno uvažavanje i poštovanje, kao i da Vukovar bude grad u koji ljudi dolaze, a ne odlaze, koji poštuje različitosti i neguje ono što predstavlja srpski narod u Vukovaru – rekao je Kolar.

– Mi nismo nikakva statistička greška. Moje ime nije funkcija, moje ima je ime čoveka koji se rodio u Vukovaru, živi u Vukovaru, moja deca ovde pohađaju nastavu po modelu A i tako želim da ostane,  čak i da unapredimo međusobne odnose jer sam čovek dijaloga i tako ću funkcionisati u budućnosti – poručio je Kolar biračima.

Vukovarska gradska organizacija SDSS-a veliku pažnju pridaje i mladima, a jedan od planova je i otvaranje kluba mladih.

Foto: SDSS

- Svedoci smo dešavanja u gradu koji nisu dobri, a to su međusobni vršnjački sukobi koji su motivisani određenom političkom elitom koja podržava takav odnos između srpskog i hrvatskog naroda. Pre svega, radi se o srednjoškolcima i mladima. Mnogi ove sukobe pripisuju tome što deca ne pohađaju nastavu zajedno. Po meni je to politička floskula, koja nema uporište ni u zakonima, ni u realnoj situaciji. Mi kao stranka i ja kao kandidat za zamenika gradonačelnika ćemo se boriti za centar mladih u Borovu naselju, mestu gde mladi najviše borave. To je naš projekat u kojem ćemo okupiti svu mladost i usmeriti ih na međusobno uvažavanje. Cilj nam je da mlade odvojimo od negativnog uticaja društvenih mreža – izdvojio je Srđan Kolar jedan od stranačkih fokusa.

Osim medijske konferencije, u 09.04 je u prostorijama SDSS-a u Vukovaru bilo veoma svečano jer su, povodom 24. godišnjice osnivanja vukovarskog SDSS-a, podeljene plakete i priznanja članovima koji su aktivni u stranci duže od 15 godina.

Osim predsednika GO SDSS Vukovar Srđana Kolara okupljenima se obratio i jedan od od osnivača Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović koji je podsetio na početke delovanja stranke, prve izbore i saborske dane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a