SLOVENCI UVODE VEĆE KONTROLE NA GRANICAMA: Na balkanskoj migrantskoj ruti sve više - Hrvata!

Srna

09. 04. 2021. u 00:07

SLOVENAČKA policija ponovo je, zbog povoljnijih vremenskih prilika na balkanskoj migrantskoj ruti, povećanja broja migranata i organizatora nezakonitih prelazaka granice, pooštrila kontrolu spoljne šengenske granice sa Hrvatskom.

СЛОВЕНЦИ УВОДЕ ВЕЋЕ КОНТРОЛЕ НА ГРАНИЦАМА: На балканској мигрантској рути све више - Хрвата!

Foto: EPA

 

Prema informacijama slovenačkog MUP-a, uz redovne granične patrole, policija će prilikom konrole koristiti i specijalne jedinice i raspoloživa tehnička sredstva.

Policiji će u otkrivanju i sprečavanju ilegalnih migracija, otkrivanju organizatora nezakonitih prelazaka granice i drugog prekograničnog kriminala, pomagati i pripadnici vojske, piše "Glas Istre".

U prva tri meseca ove godine slovenačka policija zatekla je ukupno 1.108 migranata koji su ilegalno prešli spoljnu šengensku granicu, kao i 126 migranata koji su pokušali izbeći graničnu kontrolu. Među migrantima prevladavaju državljani Avganistana, Bangladeša i Turske.

Zbog izbegavanja kontrolnih tačaka za kontrolu epidemije kovida 19, otkriven je i značajan broj državljana Hrvatske, njih 103 koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Među najopterećenijim policijskim upravama, gde je zabeležen najveći broj uhvaćenih migranata, ističu se policijske uprave Koper (603), Maribor (254) i Novo Mjesto (114).

U dosadašnjim akcijama pojačane kontrole granice, uz policijske službenike iz policijskih uprava gđe se sprovodila kontrola učestvovali su i i policajci iz specijalne jedinice policije, ali i vodiči službenih pasa, vazduhoplovna policijska jedinica i operateri dronova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa