PRITVOR ZA RODITELJE TEŠKO POVREĐENE DEVOJČICE U HRVATSKOJ: Lekari joj se još uvek bore za život

Tanjug

03. 04. 2021. u 19:58

RODITELJIMA teško povređene dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške u Hrvatskoj, određen je pritvor u trajanju od mesec dana.

ПРИТВОР ЗА РОДИТЕЉЕ ТЕШКО ПОВРЕЂЕНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У ХРВАТСКОЈ: Лекари јој се још увек боре за живот

Foto: Arhiva VN

Prethodno su oboje ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, a nakon ispitivanja, županijski državni tužilac Mirela Šmital rekla je da su oni delimično priznali počinjenje krivičnog dela kršenja prava deteta.

Ona je dodala da je istražnom sudiji predloženo određivanje istražnog zatvora za oba roditelja, prenosi hrvatski portal Index.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i ona se tereti za pet krivičnih dela, od kojih se četiri odnose na povredu prava deteta, a jedno na nanošenje teških povreda.

Otac devojčice se terete za četiri krivična dela zbog teške povrede prava deteta i nanošenja teških telesnih povreda, dodaje Hina.

Policija je roditelje teško povređene devojčice iz Nove Gradiške sinoć predala pritvorskom nadzorniku pošto je utvrđeno da je dete zadobilo više povreda po glavi i telu zbog telesnog kažnjavanja.

Brodsko-posavska policija saopštila je u petak da je završena kriminalistička istraga nad muškarcem (27) i ženom (24), kojom je potvrđena sumnja u činjenje krivičnog dela povrede detetovih prava.

Istragom je, kako se navodi, utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja deteta, zlostavljali i grubo povredili prava deteta, telesnim kažnjavanjem, usled čega je dete zadobilo više povreda po glavi i telu, navodi se u saopštenju.

Za život dvoipogodišnje devojčice bore se lekari, a direktor dečije bolnice u Kalićevoj Goran Roić rekao je za N1 da je njeno stanje i dalje kritično i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)