"SKIDAO UROKE" PA UZEO 19.000 EVRA: Žrtve je tražio na društvenim mrežama, ima više oštećenih

Novosti online

28. 03. 2021. u 17:22

PREDSTAVLJAJUĆI se pod lažnim imenom, državljanin Bosne i Hercegovine otvorio je profil na društvenoj mreži i oglasio da leči tzv. crnu magiju. Policija u Zagrebu je pokrenula istragu protiv muškarca (30) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa i dve prevare. Nakon sprovedene istrage, osumnjičeni je priveden a krivična prijava je podesena nadležnom tužilaštvu.

СКИДАО УРОКЕ ПА УЗЕО 19.000 ЕВРА: Жртве је тражио на друштвеним мрежама, има више оштећених

Foto: Depositphotos

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je sa unapred stvorenom namerom i s ciljem da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, neutvrđenog dana izradio profil na društvenoj mreži, piše Jutarnji.hr.

- Nakon što mu se 19. febrauara 2021. godine na oglas javio oštećeni, osumnjičeni mu je rekao da uzme ušteđevinu i donese je na Trg žrtava fašizma. Verujući da osumnjičeni, kako mu je predočio, uistinu skida crnu magiju, oko 19 sati oštećeni je došao na dogovorenu adresu sastanka.

Osumnjičeni je tada prišao vozilu oštećenog te ga uputio da mu u cilju skidanja uroka preda novac i pešice napravi rutu koju mu je striktno zadao u kvartu u kojem su se i našli, što je oštećeni i učinio. Iskoristivši njegovu odsutnost osumnjičeni se s otuđenim novcem udaljio s mesta događaja - navodi zagrebačka policija.

Ni nedelju dana kasnije, 25. februara osumnjičeni se opet predstavio lažnim imenom i telefonom stupio u kontakt sa drugom oštećenom osobom i njoj je ponudio usluge skidanja uroka, odnosno crne magije.

- Na ponudu je oštećena pristala te se, prema prethodnom dogovoru, tri dana kasnije u jutarnjim satima sastala s osumnjičenim na Trgu žrtava fašizma. Dok je oštećena tražila sitni novac kako bi platila uslugu parkiranja, osumnjičeni je videvši da ona kod sebe poseduje veću količinu novca, u jednom trenutku u svoje ruke uzeo njen novac, obećavši da će joj ga sledeći dan vratiti.

Nakon što ga je oštećena zatražila da joj vrati novac, osumnjičeni joj je predao delomičan, tek manji iznos, dok je ostatak novca zadržao za sebe nakon čega se vozilom udaljio s mesta događaja - saopštila je policija.

- Istog dana oko 15 sati, sumnja se, i ovaj put s ciljem da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, telefonom je kontaktirao oštećenu te joj lažno predočio da joj može pomoći u rešavanju njenih zdravstvenih problema.

Na njegovu ponudu oštećena je pristala nakon čega je on došao do njenog stana na području Trešnjevke. Nakon što ga je pustila u stan on je iskoristio njenu nepažnju i iz komode otuđio novac - objavila je policija.

Materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi oko 146.000 kuna, odnosno oko 2.264.839 dinara (oko 19.000 evra).

Nakon sprovedene istrage, osumnjičeni je priveden a krivična prijava je podesena nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)