PILOTIMA NATO ŽELIMO VEDRO NEBO NAD SRBIJOM: Skandalozan početak programa na Hrvatskoj radio-televiziji (VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 23:11

PRE tačno 22 godine NATO alijansa poleka je agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

ПИЛОТИМА НАТО ЖЕЛИМО ВЕДРО НЕБО НАД СРБИЈОМ: Скандалозан почетак програма на Хрватској радио-телевизији (ВИДЕО)

Foto: Arhiva VN

Napadi koji su počeli 24. marta trajali su 11 nedelja, a još nije utvrđeno koliko ljudi je poginulo u njima. Prema procenama različitih izvora, u njima je poginulo izmedu 1.200 i 3.000 ljudi.

U bombardovanju, koje trajalo 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture.

Napadi na Jugoslaviju počeli su 24. marta 1999. nešto pre 20 casova na osnovu naređenja tadašnjeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, a jugoslovenska vlada iste noći proglasila je ratno stanje.

Veliki broj zemalja iz našeg okruženja je učestvovao u agresiji NATO alijanse na našu zemlju, neke time što su omogućile prelet avionima alijanse, a neke i time što su u njihovim zemljama bile i baze alijanse iz kojih su dolazili napadi na našu zemlju.

Mali broj prijateljskih zemalja i njihovih lidera je stao na našu stranu u odbrani pravde. Mnogo veći broj je bio onih koji su zdušno podržavali napade alijanse na našu zemlju i nisu pokazali ni trunku empatije prema građanima zemlje koja je dala junake u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Bilo je i onih poput voditeljke Hrvatske radio televizije čije reči ne smemo da zaboravimo:

- A pilotima NATO želimo vedro nebo nad Srbijom - reči koje su značile samo jedno: Piloti, želimo vam vedro nebo kako biste mogli da uništavate srpske škole, bolnice, kuće, mostove i sve drugo što smatrate da je potrebno.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)