ADMIRA IZ TUZLE ZBOG ŠAJKAČE IZBAČENA SA FAKULTETA: Slikala se sa kokardom i zastavom Srpske, svi se obrušili na nju

Novosti online

03. 03. 2021. u 17:51

FILOZOFSKI fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi za koju bosanski mediji tvrde četnička kokarda.

АДМИРА ИЗ ТУЗЛЕ ЗБОГ ШАЈКАЧЕ ИЗБАЧЕНА СА ФАКУЛТЕТА: Сликала се са кокардом и заставом Српске, сви се обрушили на њу

Foto: Facebook

Ovu vest potvrdio je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

- Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrednosti - kazao je Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, nije zaposlena na Filozofskom fakultetetu u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistent na Odseku za nemački jezik, ali na osnovu ugovora o delu.

Kalabićeva nije želela da daje izjave o ovom pitanju.

Zbog fotografije, na kojoj Admira Kalabić drži zastavu RS-a i nosi kapu sa kokardom na glavi, reagovalo je Studentsko veće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

- Pitamo se kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana pre Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti takođe promovišu sporne, antidržavne, izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS - navedeno je, između ostalog, u saopštenju ove studentske organizacije.

(Oslobođenje)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)