FAŠISTIČKO LUDILO VLADA HRVATSKOM: General u TV emisiji dobio na poklon ustašku zastavu i čuturu sa natisom "Za dom spremni" (VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2021. u 18:23

ФАШИСТИЧКО ЛУДИЛО ВЛАДА ХРВАТСКОМ: Генерал у ТВ емисији добио на поклон усташку заставу и чутуру са натисом За дом спремни (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

ŽELJKO GLASNOVIĆ, hrvatski general i proustaški političar gostovao je u emisiji "Bujica" kod proustaškog voditelja Velimira Bujaneca, te je tamo na poklon dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo "HOS - Za dom spremni".

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu. 

Osim toga, Glasnović je na poklon dobio i ustašku zastavu.

Glasnović je kao saborski zastupnik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste. 

Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama etničkog čišćenja Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obilježja u pozadini: NDH zastava i natpis "Za dom spremni", fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Ku Klux Klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon što je proveo mesec dana u pritvoru, nagodio se sa tužilaštvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Srđan

26.02.2021. 10:41

Nikad oni neće izaći iz ustaške uniforme i nikad neće napustiti ustašku ideologiju!!! Pa njihov "poglavnik" Ante Pavelić je jedini "državnik" poraženih sila u II svetskom ratu koji, ne samo da nikada nije uhvaćen i kome nikada nije suđeno za ratne zločine i genicid, nego je jedini "državnik" sila osovine koji je umro prirodnom smrću !!!