STIŽE POMOĆ ZA RS: Vučić i Dodik spasavaju i narod u Federaciji

Novosti online

15. 02. 2021. u 15:30

СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА РС: Вучић и Додик спасавају и народ у Федерацији

Foto: Printskrin

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Srpska, ali i Federaciji BiH ukoliko želi, od Srbije dobije vakcine protiv virusa korona.

- Predsednik (Vučić) je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u narednom periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno vakcina, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji - rekao je Dodik.

Dodik je novinarima izjavio da je sa Vučićem razgovarao i o mogućnosti da se, ukoliko žele, i drugi deo BiH uključi u taj program podrške i pomoći.

Istakavši da Vučić to prihvata, Dodik je rekao da će kasnije tokom dana pokušati telefonom da razgovara sa kolegama iz Predsedništva BiH da vidi da li uopšte u FBiH žele vakcine iz Srbije ili ne.

Dodik je podsetio da je sa Vučićem ranije razgovarao da se obezbijedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi virusu korona.

- Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima koje smo mogli da dobijemo ovih dana, da dobijemo količine vakcine za upotrebu u samoj Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

Dodik je čestitao Vučiću i Srbiji na uspešnoj imunizaciji stanovništva.

- Veoma sam ponosan na činjenicu što mnogi u Evropi i svetu govore kako je Srbija napravila nesumnjiv uspeh. Evropa se nije najbolje snašla oko toga, ali, evo, Srbija jeste i sada je u prilici da pomogne i nama - rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gde god da se nalaze.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)