DODIK ČESTITAO TRAMPU: "Ostaće zabeležen kao patriotski orijentisan predsednik SAD"

Tanjug

15. 02. 2021. u 08:42

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je juče bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu nakon odluke Senata da ga oslobodi optužbi za navodno podsticanje pobune 6. januara kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa.

ДОДИК ЧЕСТИТАО ТРАМПУ: Остаће забележен као патриотски оријентисан председник САД

Foto: EPA/Depositphotos

Dodik je ocenio da je ova odluka Senata "veoma važna" i da je njome okončan pokušaj političke osvete Trampu, koji je bio "suvereni lider SAD i veliki patriota koji je voleo svoju zemlju", preneli su banjalučki mediji.

- Tramp će ostati zabeležen kao patriotski orijentisan predsednik Amerike, koji je poštovao svoju zemlju i vladavinu prava, ali i suverenost drugih zemalja, ne mešajući se u njihove unutrašnje stvari. Oni koji su pokušavali da napadaju i ugrožavaju Trampa, ugrožavali su i te temeljne ljudske vrednosti za koje se on istinski borio - naglasio je Dodik.

Senat SAD je izglasao da Tramp nije kriv za podsticanje pobune 6. januara, a za njegovo oslobađanje glasala su 43 senatora, dok je 57 glasalo da on bude proglašen krivim.

Demokratama je za opoziv trebalo 67 od 100 senatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)