SLOVENIJA OTVARA GRANICE: Vlada izdala novi dekret sa propisima - evo na koga se odnosi

Tanjug

13. 02. 2021. u 11:47

SLOVENIJA od danas uklanja pogranične kontrolne punktove na prelazima sa Austrijom, Hrvatskom i Slovenijom, a svi koji su preležali kovid-19 ili su vakcinisani, mogu da uđu u tu zemlju bez obaveznog zadržavanja u karantinu i bez rezultata testova na korona virus.

СЛОВЕНИЈА ОТВАРА ГРАНИЦЕ: Влада издала нови декрет са прописима - ево на кога се односи

Foto: EPA

Vlada Slovenije izdala je novi dekret kojim je regulisala antiepidemijske pogranične propise u okviru kojih je od sada ponovo moguće preći granicu sa Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, iako ove zemlje i dalje drže na snazi svoje restriktivne pogranične mere.

Slovenija je objavila i novu listu zemalja visokog rizika, u kojima je epidemiološka situacija lošija nego u Sloveniji, a na listi su članice EU i potpisnice Šengenskog sporazuma.

Na toj listi su trenutno samo Španija, Portugalija i Češka Republika i putnici iz tih zemalja su u obavezi da podnesu na uvid dokaz o negativnom testu na korona virus, prenosi STA.

Ipak, nova pravila dopuštaju da u Sloveniju može da uđe putnik sa pozitivnim testom starim od 21 dan do šest meseci, ili sa lekarskom potvrdom o preležanom kovidu-19, a priznavaće se i negativni testovi iz stranih zemalja pod uslovom da laboratije koje su ih izdale imaju akreditaciju svojih nacionalnih Instituta za javno zdravstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)