SA HRVATSKE AMBASADE SKINUTA I POCEPANA ZASTAVA EU: Incident u Sarajevu

Tanjug

31. 01. 2021. u 11:09

ZASTAVA Evropske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatske ambasade u Sarajevu noćas je skinuta i odbačena na ulicu, njen držač je oštećen i delimično istrgnut, a policija traga za počiniocima, potvrdio je hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić.

СА ХРВАТСКЕ АМБАСАДЕ СКИНУТА И ПОЦЕПАНА ЗАСТАВА ЕУ: Инцидент у Сарајеву

Foto: Depositphotos

On je za agenciju Hina rekao da se to dogodilo između 23 sata i ponoći.

- Zastava EU je pocepana, a hrvatska zastava koja je takođe istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja - kazao je Sabolić.

Hina navodi da iz dostupnih informacija proizilazi da se incident dogodio tokom policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do 5 sati ujutro, a uveden je kao deo mera u borbi protiv pandemije korona virusa.

Ambasada Hrvatske u Sarajevu smeštena je u poslovnoj zgradi u strogom centru grada, na Trgu dece Sarajeva.

Ceo taj prostor koji je u blizini Ministarstva spoljnih poslova i Predsedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade