MISTERIJA SMRZNUTIH TELA TRESE HRVATSKU: Pronađeni ujak i nećak na planini Papuk, nisu nosili jakne ni zimsku odeću (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2021. u 22:43

DVOJICA mlađih muškaraca starih 38 i 26 godina, preminula su juče na Papuku u Hrvatskoj od posledica smrzavanja. Misteriju njihove smrti policija još uvek nije uspela da reši, dok se pojavljuje sve više detalja o preminulim muškarcima.

МИСТЕРИЈА СМРЗНУТИХ ТЕЛА ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Пронађени ујак и нећак на планини Папук, нису носили јакне ни зимску одећу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Puno toga i dalje nije jasno, pa tako ni kako su se muškarci našli na Papuku usred mećave, oskudno odeveni, ni šta su tamo radili. 

Iako se isprva sumnjalo da se radi o migrantima, policija je danas otkrila da se radi o hrvatskim državljanima s požeškog područja.

Dvojica preminulih muškaraca bili su ujak i nećak. Stariji muškarac selio se po požeškoj oblasti i, prema pisanju medija, bio je siromašan i teško je živeo. U zadnje vreme živeo je u selu Češljakovci, a za preživljavanje se snalazio na različite načine. Nije bio zaposlen. Mlađi muškarac je živeo u Požegi.

Obojica su od ranije bili poznati policiji zbog imovinskih kaznenih dela, i njihov nestanak niko nije prijavio.

Telo prvog muškarca pronašli su juče oko 9:45 radnici fabrike koja se bavi čišćenjem snega, dok je drugo telo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji.

Oba tela pronađena su u šumskom predelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika, na nadmorskoj visini od približno 600 metara, u blizini planinarskog doma Jankovac. Međusobno su bila udaljena otprilike 4 do 5 kilometara.

Obojica muškaraca su bila jako oskudno odevena. Nosili su samo plitke patike, nisu imali jakne, a jedan od njih imao je samo gornji deo trenirke. Nisu, dakle, bili spremni na teške uslove koji vladaju na Papuku i snežnu mećavu koja je zahvatila to područje.

Policija pokušava da rasvetli kako su uopšte, tako neopremljeni, mogli da dođu na lokaciju na kojoj su pronađeni, budući da u blizini nije pronađen nikakav automobil ni drugo prevozno sredstvo.

Kod muškaraca nisu pronađeni ni dokumenti, zbog čega se u početku sumnjalo da se radi o migrantima pa su ih identifikovali tek članovi porodice u bolnici.

Još uvek se čekaju rezultati obdukcije, ali s obzirom na to kako su bili odeveni, policija je gotovo uverena da su preminuli od posljedica smrzavanja.

(Jutarnji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave