PONIŠTENJE IZBORA U DOBOJU I SREBRENICI: Centralna izborna komisija BiH većinom glasova dolena odluku o poništenju izbora

R.S.

21. 01. 2021. u 14:05

CENTRALNA izborna komisija BiH (CIK BiH) većinom glasova je danas donela odluku da poništi izbore za načelnika opštine i Skupštinu opštine Srebrenica, te gradonačelnika i Skupštinu Doboja.

ПОНИШТЕЊЕ ИЗБОРА У ДОБОЈУ И СРЕБРЕНИЦИ: Централна изборна комисија БиХ већином гласова долена одлуку о поништењу избора

Foto: Promo

CIK je doneo odluku o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mesta i dva biračka mesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine opštine.

-Između ostalog, utvrđeno je da je na redovnim biračkim mestima bilo dodavanja listića iz jedne kabine u drugu, glasanja u ime onih koji nisu izašli na izbore, glasanje jedne osobe više puta sa drugim ličnim dokumentom. Ustanovljeno je omogućavanje glasanja bez važećih dokumenata BiH. Posebnu sumnju izaziva činjenica da je proverom kod Agencije IDDEEA, utvrđeno da je 50 glasača glasalo bez validnih dokumenata – rekao je na sednici generalni sekretar CIK-a BiH Goran Mišković.

Izbori su poništeni i na 89 redovnih biračkih mesta u Osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika i Skupštine grada.

Pravo glasa u Doboju ima 63.698 glasača, a u Srebrenici 14.599. Na lokalnim izborima u BiH održanim 15. novembra, najviše glasova za gradonačelnika Doboja dobio je aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić, a za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić.

Odluku o raspisivanju novih izbora, CIK BiH će doneti nakon pravosnažnosti ove odluke, na koju je moguće uložiti žalbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere