PUPOVAC ODGOVORIO NA SKANDALOZNE REČI BISKUPA: Vlado Košić uporedio zemljotres sa Srbima i komunistima

Tanjug

12. 01. 2021. u 21:14

ПУПОВАЦ ОДГОВОРИО НА СКАНДАЛОЗНЕ РЕЧИ БИСКУПА: Владо Кошић упоредио земљотрес са Србима и комунистима

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

NEKI ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um, rekao je večeras predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagujući na reči sisačkog biskupa Vlada Košića u kojima poredi zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka.

- Nezavisno o tome što su na tako prestižnoj i uglednoj poziciji, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovoriti takve stvari je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma - ocenio je Pupovac.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba".

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

- Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi - rekao je Košić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Republika Srpska

12.01.2021. 22:15

Biskup je sve lijepo rekao,on voli svoj narod i bori se protiv drugog naroda,,,a sto mi ne volim svoj narod nije nam niko kriv i sto u BG nema spomenika Jaseonovcu sami smo kriv,,,,daće Bog pa će jednog dana i on da nikne na ušću Save u Bg gdje mu je i mjesto

Pera

15.01.2021. 09:02

@Republika Srpska - Da malo ispravim: Biskup voli svo narod ali veoma mnogo mrzi druge narode, posebno one za koje zna da su po mnogo čemu kvalitetniji od "svog naroda".Ne slažem se da mi ne volimo svoj narod jer je istorija pokazala suprotno. Ni jedan balkanski narod nije toliko života dao za svoju domovinu kao Srbi.Samo što Srbi nemaju taj zapadnjački mentalitet da mrze druge nacije. Srbima su svi prijatelji i Srbi brzo praštaju i najveće zločine i nepravde. Naravno, za razliku od "civiliziranih" Hrvata,Nemaca, Engleza i dr.