SRPSKI TESTOVI VIŠE NISU NA "CRNOJ" LISTI: Slovenija od danas ponovo priznaje rezultate PCR testiranja iz naše Zemlje

Tanjug

09. 01. 2021. u 07:52

SLOVENIJA će od danas ponovo priznavati PCR testove na korona virus urađene u Srbiji.

СРПСКИ ТЕСТОВИ ВИШЕ НИСУ НА ЦРНОЈ ЛИСТИ: Словенија од данас поново признаје резултате ПЦР тестирања из наше Земље

Foto: AP

Vlada Slovenije je odlučila da će preko graničnih prelaza i kontrolnih punktova biti moguće preći sa negativnim PCR testom i negativnim brzim testom na antigen.

Razlika između ta dva testa je u tome što se brzi test mora biti urađen u državama članicama EU ili u šengenskom području, a PCR test može biti urađen i u trećim zemljama ili u institucijama koje priznaje Slovenija.

Na spisku država iz kojih će biti priznavani PCR testovi, objavljenom na sajtu slovenačke Nacionalne laboratorije za zdravlje, okolinu i hranu, nalazi se i Srbija.

Međutim, brzi testovi na pet graničnih prelaza koje je Slovenija radila od Božića biće ukinuti, preneli su slovenački mediji.

- Od subote više neće biti moguće sprovoditi ove brze testove na naših pet graničnih tačaka. Ako nemate negativan test, jedina opcija biće odlazak u karantin - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)