VELIKA TUGA, SAHRANA ZA SAHRANOM: U Rakitnu poslednji ispraćaj mladih koji su nastradali u vikendici smrti

Novosti online

04. 01. 2021. u 09:10

DANAS će u Rakitnu u BiH biti sahranjeno preostalih šestoro mladih koji su se ugušili na dočeku Nove godine u Posušju.

ВЕЛИКА ТУГА, САХРАНА ЗА САХРАНОМ: У Ракитну последњи испраћај младих који су настрадали у викендици смрти

Foto: Printskrin

To su Ivan Miličević, Stipe Romić, Mia Soldo, Žana Pavković, Stipe Pavković i Marija Pavković. Njihovo dvoje kolega, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, sahranjeni su juče.

U Federaciji Bosne i Hercegovine je dan žalosti. Zajedničku misu zadušnicu predvodiće mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

Šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić rekao je da istraga još uvek traje.

- U vikendici je, što je utvrđeno u toku istrage, bila i peć u kojoj je bilo žara, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, sprovešće se se i istraga na dimnjaku. Takođe, po potrebi će biti saslušane i druge osobe - kazao je Galić.

Borislav Čuljak, dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona s dugogodišnjim iskustvom, ostao je potresen tragedijom.

- Na koji način se to dogodilo pokazaće rezultati obdukcija, ali i veštačenja koja ćemo obaviti. Sprovešćemo, naime, i određena veštačenja koja se odnose na prostor u kome se tragedija dogodila. Imao sam svakakvih  slučajeva, ali ovakav, s ovolikim brojem mrtvih, nisam. Posebno me pogodilo što je tu reč o mladim osobama, 19-godišnjacima - zaključio je Čuljak.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni