ŠOK U BiH: Član Centralne izborne komisije najavio poništavanje izbora

Novosti online

16. 12. 2020. u 20:15

ШОК У БиХ: Члан Централне изборне комисије најавио поништавање избора

Foto: Avaz

ČLAN Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić ocenio je da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

On je rekao da je CIK dobio mnogo pritužbi od posmatrača političkih subjekata o nepravilnostima, da se to razmatra i da je donesena odluka da se izborni proces preispita u te dve izborne jedinice.

- Angažovali smo i veštake - grafologe, da ispitaju stanje izvoda iz biračkog spiska u obje izborne jedinice, jer imamo određenih indicija da se radi o potpisima određenog broja ljudi koji su glasali možda i više puta u ime određenih birača - rekao je Šantić za N1.

Prema njegovim rečima, te su analize pri kraju i to će biti jedan od segmenata koji će opredijeliti CIK da li da ide u pravcu utvrđivanja rezultata ili poništavanju.

- Čini mi se da smo sada možda bliže poništavanju, ali ne bih prejudicirao odluku - rekao je Šantić.

Centralna izborna komisija BiH je, odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata lokalnih izbora, potvrdila rezultate lokalnih izbora u BiH za 64 skupštine opština u Federaciji BiH /FBiH/ i 55 u Republici Srpskoj, 119 načelnika opština u FBiH, 14 gradskih skupština u FBiH, pet skupština gradova u Srpskoj, 21 gradonačelnika, te za Skupštinu Brčko distrikta.

Rezultati izbora za Srebrenicu i Doboj nisu ni utvrđeni, jer se vode postupci koje je pokrenuo CIK o utvrđivanju povreda izbornog procesa i eventualne odgovrnosti izborne administracije u ovoj opštini, odnosno gradu.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

rst

16.12.2020. 20:26

koja je to mafija, muslimani pokusaju pokrasti izbore ali ih zafrkaju inostrane poste i sad sta ce kako ce i isture onog muslimana ispred SDP da prizna kako je krao na izborima i sad ce kao ponistiti izbore pa da imaju vremena da se bolje pripreme... koja je to mafija ali ako to odobre Srbi u CIKu njima treba zabraniti povratak u RS pa neka zive u Sarajevskom Teheranu

prellee

16.12.2020. 20:41

Bošnjacima je bitno da bude načelnik Srebrenice Bošnjak, jer izborom Bajdena oni bi pripremili podršku sa prikazivanjem genocida i groblja u Srebrenici, kao promjene u BiH koje oni očekuju.Doboj je tu samo klateralna šteta.