KORONA ODNOSI ŽIVOTE: Na grobljima u Zagrebu u novembru 30% više pokojnika nego 2019.

Tanjug

04. 12. 2020. u 00:52

ZAGREBAČKA groblja su u novembru ove godine zabeležila porast broja sahranjenih od skoro 30 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

КОРОНА ОДНОСИ ЖИВОТЕ: На гробљима у Загребу у новембру 30% више покојника него 2019.

Foto: EPA

Ističu da su bili primorani da uvedu dodatne termine za ispraćaje na grobljima Mirogoj i Miroševac, jer su svi redovni termini popunjeni.

Uveli su vanredne termine tokom radne nedelje i subotama.

U novembru je kremirano najviše pokojnika u istoriji Krematorijuma.

U novembru 2019. godine, bile su 484 kremacije dok je ove godine u istom mesecu zabeležena 671 kremacija, što je povećanje od skoro 40 odsto, kažu iz Gradskih groblja za Radio Sljeme, prenosi portal Indeks.

Zbog konstantnog porasta zahteva za kremiranjem pokojnika, kupljena je nova peć za kremaciju. Nova peć za kremaciju u upotrebi je od oktobra, a koštala je 2.507.399 kuna (330.000 evra).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)