AMERIKANCI PRODAJU ORUŽJE HRVATIMA: Moćna vozila stižu na Balkan, vrednost ugovora veća od 750 miliona dolara

Tanjug

03. 12. 2020. u 19:21

AMERIČKI Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbednosnu saradnju (DSCA).

АМЕРИКАНЦИ ПРОДАЈУ ОРУЖЈЕ ХРВАТИМА: Моћна возила стижу на Балкан, вредност уговора већа од 750 милиона долара

Foto: EPA

Kako se navodi, predložena prodaja ove opreme neće promeniti osnovnu vojnu ravnotežu u regionu.

Za kupovinu američkog naoružanja pored Hrvatske zainteresovane su Južna Koreja, Saudijska Arabija, Brazil, Liban i Kanada.

Kako je objavljeno na sajtu DSCA, Stejt department je doneo odluku kojom se odobrava moguća strana vojna prodaja vladi Hrvatske kada je reč o obnovi, modernizaciji i podršci 76 pešadijskih borbenih vozila tipa "bredli" M2A2 i povezanom opremom po procenjenoj ceni od 757 miliona dolara.

Predložena prodaja će, navodi se, podržati spoljnu politiku i nacionalnu bezbednost SAD poboljšanjem bezbednosti saveznika u NATO-u.

Takođe će doprineti cilju Hrvatske da unapredi svoje vojne kapacitete kao i da ojača međuoperativnost sa SAD i drugim saveznicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

IMAJU SUSEDI SVE SAMO IM JE TO NEDOSTAJALO

03.12.2020. 20:37

BOLNICE SU IM NA SVETSKOM NIVOU, ljudi zive bezbrizno, korona ih je zaobisla tako da nisu ni osetili, blagostanje u lijepoj njihovoj, ma sve je tu, samo im naoruzanje treba.