PLENKOVIĆ: U toku pregovori da BAT ne ode iz Hrvatske

Tanjug

29. 09. 2020. u 18:03

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da ministar finansija vodi pregovore sa Britiš-Amerkan Tobakom (BAT) o najavljenom odlasku iz Hrvatske i o situaciji u fabrici duvana u Kanfanaru, u Istri.

ПЛЕНКОВИЋ: У току преговори да БАТ не оде из Хрватске

Andrej Plenković / Foto AP

Plenković je rekao novinarima u Rijeci da se BAT obavezao nakon preuzimanja te fabrike da pet godina neće otići iz Hrvatske, prenela je Hina.

"Želimo da nađemo rešenje koje će biti najbolje. Mislim da ćemo u razgovorima narednih dana doći do rešenja koje će omogućiti da BAT ostane. Nadamo se dogovoru koji će njih na duže vreme usidriti u Istri", rekao je on.

BAT je u junu najavio da planira da napusti Hrvatsku zbog, kako su u junu prenosili hrvatski mediji, povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode.

To je, nakon Meglea, drugi veliki investitor koji je odlučio da ode iz Hrvatske.

Hrvatska radio-televizija je prošle nedelje izvestila da se razgovori uprave BAT-a i ministra finansija nastavljaju, ali da se čini da za sada nema pomaka i da je 500 zaposlenih u fabrici Kanfanar na ivici strpljenja zbog otegnutih pregovora.

BAT je pre pet godina preuzeo Tvornicu duvana Rovinj i od tada je u proizvodnju uložio gotovo pet milijardi kuna (662,6 miliona evra), naveo je HRT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)