BIVŠA hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas da predsednik Srpskog nacionalnog vijeća i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, pre odlaska na obeležavanje godišnjice "Oluje" u Kninu, treba jasno kaže da ta akcija nije bila etničko čišćenje.

Komentari (43)

Nikola

01.08.2020. 20:46

@dete - На жалост, Срби никако да схвате ко су, ко их мрзи, са ким не могу, а са ким треба да буду. Хрвати воде своју исту политику од 1918, а Срби понављају исте грешке и дан данас.

Niko

01.08.2020. 18:16

A kako vi to nazivate G.Kosor, mozda "turisticka setnja upoznavanja svoje zemlje. Pogledajte se u ogledalo i samoj sebi recite sta i kako se zove proterivanja 250 hiljada ljudi a da se ne zastidite.

Dragan

01.08.2020. 18:39

Moramo shvatiti da se Hrvati i Siptari i izgleda Muslimani u Bosni nikad nece promeniti i raditi na pomirenju. Ljudi, nazalost nista nismo naucili iz istorije, moramo da se opametimo i da gledamo nase interese i da se cuvamo! Da pazimo nase jer se onakva zla nad srpskim narodom ne smeju ponoviti nikad vise!!!

momcilo

01.08.2020. 18:54

Хрвати, Муслимани, комунисти, монтенегристи, Македонци, Шиптари су све историјски социјални револуционарни покрети унутар Срба који прихватањем вере окупатора желе да се домогну имања својих комшија. Ако погледате карту, видећете да су Срби из сиромашних крајева мењали веру . "Запад" је створио те покрете, и наставиће кроз неолиберализам и даље да их подржава ради уништења Србске илирске државе. Наши политичари и новинари у то неверују, тако да неолиберали могу несметано да планирају нови Јасеновац

Novi

01.08.2020. 19:10

I tako su Njemci (sto za jednoga) uz veliki pritisak i velike pare uz pomoć liberalnog zapada, svojih saveznika Hrvata, Muslimana, Albanaca od Srpskog naroda nad kojim su u zadnjih 110 godina izvršili najmanje 100 Srebreničkih genocida (mogu se nabrojati) danas stvorili genocidni narod. Je li veruju da će to na kraju uspeti ili će proći kao Hitler.

posmatrac iz daleka

01.08.2020. 19:27

vec da je to bio genocid i to drugi u XX-om veku. Koji je bio plod vase politike i nacina zivljenja, koga se do danas niste odrekli.

Amarcord

01.08.2020. 19:32

Србин да "ПРИЗНА" да то није било етничко чишћење?! А шта је било ? Онако Срби кренули на брање печурака па побегли из Хрватије??

Beki

01.08.2020. 20:51

Dajte tom Borisu jos 10 miliona i on ce reci sta hocete i prece u katolike , ali Srbski narod zna dobro istinu i nikada vam verovati nece a i nema vise Srba u Hrvackoj ,Srbi su se skucili u Republici Srbskoj i Srbiji i nikad se vise nece vratiti u tu vasu zemlju ,naselite tamo Arape to vam je jedino resenje.

Lax

01.08.2020. 21:04

Ako ćemo pošteno, nije se ni desilo etničko čišćenje, jer da bi se nazvalo tako moralo je da bude mnogo više žrtava... Srećom, nije ih bilo mnogo u odnosu na broj proteranih i sad ima ko da se vrati... Naravno, mi ni tu nismo složni i nisu se svi vratili i zato je srpska zajednica i dalje slaba i bez velikog uticaja

buki

02.08.2020. 07:59

@Lax - Вама је 1.000 убијених мало?!? Етничко чишћење подразумева протеривање народа, а геноцид је масовно убијање мушкараца, ЖЕНА и ДЕЦЕ са циљем да им се на тим просторима затре сваки траг. Зато Сребреница није а Јасеновац јесте геноцид, као што одлазак Шиптара у Албанију за време бомбардовања није етничко чишћење (вратили се одмах по престанку), а протеривање Срба из Хрватске, КиМ, Сарајева и многих других делова бивше СФРЈ јесте етничко чишћење јер им је до данашњег дана онемогућен повратак. Са КиМ су били принуђени да уз помоћ странаца и своје мртве преселе у Србију, јер зликовци ни мртвима не дају мира тако што руше и пале њихове гробове.

Dragan

01.08.2020. 21:17

Neka ova guska vrati stan familiji Drobac kojoj je oduzela i u njega se uselila. To je srpska poroduca koju je ona kada je bila premijer drzavice isterala iz stana i uselila se.

buki

02.08.2020. 08:06

@Dragan - Драгане, молим Вас немојте вређати гуске, јер је Јадранка далеко испод њиховог нивоа.

posmatrac iz daleka

01.08.2020. 21:21

Ovoj gospodji samo fali uniforma gestapo-kapo- a u nekom od zloglasnih nemackih logora iz II svgetskog rata , a mogu je i zamisliti, kao glavnog koljaca-tamnicara u Jasenovcu. Steta sto joj ni jedan reziser nije ponudio takvu ulogu. Bila bi verovatno najzapazeniji negativac u "Schindlerovoj listi".

buki

02.08.2020. 08:10

@posmatrac iz daleka - То сте лепо приметили, а како иначе може да зрачи особа рођена и одрасла у Хрватској, где су после 1945 многи својој деци давали име Адолф?

Draga

01.08.2020. 21:38

Šta drugo očekivati od ovakve osobe. Verovatno je i sama pogazila dosta u svom životu, pa može takve gluposti da izgovara. Hrvati su se izvukli posle 1. i 2. svetskog rata i nisu odgovarali za izvršene zločine, pa im je oluja bila "normalan" čin. Grozno je da Milošević "ima želudac" da prisustvuje tom zločinačkom činu.

Milina mama

01.08.2020. 22:03

Ja samo ne razumem ljude ( Srbe) koji nakon svega i dalje zele u tu „lijepu njihovu“ Hrvatsku. Zbog cega? Imate li ponosa aman??

buki

02.08.2020. 08:21

@Milina mama - Ни ја не разумем оне који одавде баш тамо желе провести одмор, али потпуно разумем оне који су тамо рођени и одрасли. То нема везе са националном припадношћу, већ са осећањима утканим у њихов дотадашњи живот.

vladimir

01.08.2020. 22:36

..... može da "prizna" i više nego što tražite ali to nema nikakvu "težinu" a još manje obavezu! On je "vaš" čovek i primitivan srpski IZROD!

Jovan Miami

01.08.2020. 22:39

Kako bi to mogli da nazovemo . Ajde nekako fino ..”Prisilno”iseljavanje/ preseljavanje/ emigriranje jedne etnicke grupe. Ne znam stvarno kako bi to moglo na najlepši način da se zove . Jer nemoze ni oslobodjenje, jer nisu pružili otpor ti —-ne —-vojnici . Neka slave svoju nezavisnost to Je ok , ali ne isterivanje jedne manjine .

krstic mita

04.08.2020. 13:33

@Jovan Miami - Zar je 250.000 jedna manjina? Pa vise od polovine Hrvata su Prekrsteni Pravoslavci, koji i danas nose Srpska Imena i Prezimena!!! Da ih nije Kralj Aleksandar uzeo pod Srpsku kapu, danas nebi ni postojali... Bili bi Nacionalne manjine Italije, Austrije, Madjarske i Srbije!!!

Talaj

02.08.2020. 16:01

Ovo je slika i prilika hrvatskog mentaliteta: em što nam zavrću uši, još i traže da im aplaudiramo i klikćemo iz zadovoljstva! Pazi, ubili mu babu, a NIJE BILO ETNIČKO ČIŠĆENJE! Sigurno je baba bila neki gadan četnik! A sada on jadnik, nije dovoljno što tanko svirucka kako hoće da ide u Knin radi nekakvog pomirenja i da pokaže dobru volju da do njega dođe, nego prvo treba da optuži svoju babu za terorizam, jer ako nije bilo etničko čišćenje, a ubijali su babe, onda je baba s nekim velikim razlogom bila likvidirana! Dobro je Dučić napisao za Hrvate, znao ih je u dušu, i on i vojvoda Mišić, samo glupavi kralj Aleksandar je hteo državu sa njima!

vladimir

02.08.2020. 17:27

..... a vi se neslažete da je on srpski IZROD, ili ne znate šta to znači? Dotični je sramota za srpski narod i njegovo prisustvo na "ritualu" u Kninu nema nikakav značaj, a još manje moralnu obavezu razumevanja zbog nekakvog "suživota"! On ide SAMO u svoje ime - KRAJ!

Srbin

02.08.2020. 19:11

• СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећеm сваког освајача, Певајућ' му химне, бестидно и гласно. Слободу си вечно, закржљала расо, Чек'о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас'о, Јер достојно не знаш за слободу мрети. Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с леђа дао Брату, И убио пород у утроби жене. Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву каму у недрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш. Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име усташе, Ставио си Христа, Слободу и Свеце. У безумљу гледаш ко ће нове каме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит' о раме, Ко најбоље уме да ти командује. ЈОВАН ДУЧИЋ:

Iljia

02.08.2020. 20:43

Nemogu da ne reagieam na izjave,G. J. Kosor,za tebe je normalno da si Veru promenila,iz Pravoslavlja u Katolizam, za tebe je normalno da si se kao presednica Jugoslovenske Omladine, predomislila i presla u HDZ,ali uslov za to je odreci se sveg sto te vezalo za proslost, i zato sada trazis da Boris Milosevic,u Kninu da izjavu, Zasto jer i on treba da se odrekne svega cega si se ti odrekla i sramis se svoje proslosti i zato jer te savest pece.Nemoj ti nikom postavljti nikakve uvete,znas dobro kako ti je politicka karijera zavrsila i znas i razlog sto su te izbacili iz HDZ,a.Nema vise za tebe mesta u politici i komentarima kraj.

ilija

02.08.2020. 21:00

Gosp. Kosor,sto se nisi obratila, na zastupnicu iz Skorine,grupacije Kristo,kad je vredzala predstavnicu SDSS, koja je samo u lepom Ljudskom tonu iznela ono sto je dozivela i ztrazila da se ljudski diskutira bez vredzanja,nisi se tu javila a sad postavljas TI neki ultimatum B.MIlosevicu.

Klimt Bec

04.08.2020. 13:20

Zar Milosevic predstavlja misljenje 12 miliona Srba koji zive u Matici i rasejanju, ko mu je dao Legitimitet??? G-djo Kosor zelite da na ovaj nacin, opravdate Hrvatski Genocid nad sobstvenim gradjanima??? Niste opravdali jos ni onaj od 1941 - 1945 godine, a ne ovaj!!!