HAOS U KOMŠILUKU: Olujna bura nosila motore, pojedine putne deonice zatvorene, meštani u strahu

Novosti online

15. 12. 2023. u 20:21

ZBOG olujne bure u Dalmaciji zatvoren je autoput A1 između Svetog Roka i Posedarja. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Jadran zbog bure, što označava izuzetno opasno vreme.

ХАОС У КОМШИЛУКУ: Олујна бура носила моторе, поједине путне деонице затворене, мештани у страху

Foto: Tanjug

Posebne probleme bura stvara na splitskom području gde su čelične konstrukcije gotovo srušenog hotela počele da padaju na ulicu i saobraćajnicu u blizini Zapadne obale, javlja 24sata.hr.

- Konstrukcije se njišu na buri i može biti jako opasno. Nemojte se kretati kod hotela jer može biti jako neugodno i opasno - rekao je za "Dalmacija danas" zabrinuti prolaznik.

- Mogu stradati ljudi ili vozila. Ne daj Bože da padne neka čelična konstrukcija - dodao je.

Bura se pojačava

- Krenuli smo autoputem iz Splita oko 13 sati, ali su ga zatvorili i upali smo u saobraćajni čep, još se vozimo prema Zagrebu - ispričao je jedan čitlac.

- Užasno duva ceo dan, bura se pojačava - rekla je meštanka Splita.

- Upravo sam se vratila iz bolnice, na putu kod Firula su polegli motori, bacila ih je bura, i reklamni panoi kafica su razbijeni - rekla je Splićanka.

Kako stoji na stranicama DHMZ-a, udari olujne bure u Srednjoj Dalmaciji, naročito pod Biokovom, jačine su i do 150 kilometara na sat.

- Vreme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja - navodi se u upozorenju.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić