NOVI ZASTRAŠUJUĆI DETALJI IZ SKOPLJA: Evo zašto niko nije video otmicu male Vanje

Novosti online

08. 12. 2023. u 21:11

DEVOJČICA Vanja Đorčevska je posle otmice bila vezana i stavljena u vreću za spavanje u podrumu zgrade u kojoj je živela, a zatim su je izneli u automobil, javlja TV 24 pozivajući se na izvore iz istrage.

НОВИ ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉИ ИЗ СКОПЉА: Ево зашто нико није видео отмицу мале Вање

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo, koji je takođe imao imovinu u istoj zgradi, posedovao je i ključ od podrumskih prostorija, kao i od ulaznih vrata.

Inače, zgradu je gradila firma čiji je vlasnik bio Palevski, a ranije su se u njoj nalazile i kancelarije njegove kompanije.

Ovo objašnjava kako je neprimećeno oteta iz zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradskog parka, i u čijoj blizini se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata.

Podsećamo, makedonsko Ministarstvo pravde uputilo je juče zahtev za izručenje Ljupča Palevskog, koji će biti dostavljen turskim vlastima.

Osnovni krivični sud u Skoplju prihvatio je predlog tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana vozaču koji je iz Srbije dovezao u Tursku prvoosumnjičenog za ubistvo maloletne Vanje Đorčevske i Pančea Žežovskog.

- Očekujemo saradnju sa pravosudnim organima Republike Turske, blagovremeno procesuiranje i postupanje sa njihove strane u najkraćem mogućem roku - saopštilo je Ministarstvo pravde.

Foto: MUP Severne Makedonije

Palevski je osumnjičen za dve otmice i dva ubistva na svirep način. Prvobitnom istragom javnog tužilaštva obuhvaćene su još četiri osobe, odnosno saizvršioci Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su priznali krivicu.

Prema istrazi, u slučaj je uključen i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski, koji se sumnjiči da je sa ostalim osumnjičenima delio informacije o kretanju svoje ćerke.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje prihvatio je juče predlog Tužilaštva i odredio pritvor od 30 dana vozaču Stefanu Dimkovskom iz Strumice, koji je prvoosumnjičenog Palevskog vozio iz Srbije u Tursku.

Pritvor mu je određen zbog mogućnosti bekstva.

Maloletna Vanja i Panče iz Velesa, koji su 27. i 24. novembra prijavljeni kao nestali, pronađeni su mrtvi 3. decembra.

Za njihovo ubistvo trenutno je osumnjičeno šest osoba, od kojih je pet u pritvoru, a prvoosumnjičeni čeka izručenje iz Turske.

(Sloboden Pečat/TV24)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!