PRVA FOTOGRAFIJA UHAPŠENOG LJUPČA Taksijem planirao da zavara trag, ali je uhapšen na ulici (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2023. u 23:34

LjUPČO Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i izvršenje ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, uhapšen je večeras na teritoriji Turske, saopštio je ministar policije, Oliver Spasovski.

ПРВА ФОТОГРАФИЈА УХАПШЕНОГ ЉУПЧА Таксијем планирао да завара траг, али је ухапшен на улици (ФОТО)

Foto MUP Severne Makedonije

Ministar je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da se Palčo kretao preko Srbije do Bugarske, a potom i u Tursku, gde je uhapšen dok se šetao gradom Balikešir.

- "Škodom superbom" Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je "land roverom" prevezen preko Bugarske u Tursku u grad Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da odatle želi da ide u Istanbul. Sa taksistom se sprema da ode u Istanbul. Evo kako se pretvara da ide u Istanbul, ali ostaje na Balikeširu, gde je uhapšen na ulici - rekao je on, a prenosi Blic.

Foto printskrin Fejsbuk Oliver Spasovski

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV 5 LICA

Spasovski je pokazao i potvrdu da je lice uhapšeno, koju su dostavile turske kolege.

- Očekujemo da se dostavi Makedoniji brzo. Krivična prijava je podignuta protiv lica, otac Vanje Gorčevski, Aleksandar je u 48-časovnom pritvoru, nakon čega se podiže krivična prijava.

- Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovek i građanin Severne Makedonije je da smo od kolega iz Turske dobili da je uhapšen glavni organizator i neposredni izvršilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca - navodi ministar Spasovski.

Foto printskrin Fejsbuk Oliver Spasovski

 

NAĐENA I DVA PIŠTOLjA

Spasovski je saopštio i da su nađeno dva pištolja koji čekaju veštačenje, na teritoriji Skoplja.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)