"NAJVIŠE JE VOLEO SVOJE DVE ĆERKE": Prijatelji vozača koji je poginuo nakon sudara sa hrvatskim ministrom potrešeni

Novosti online

11. 11. 2023. u 13:30

"ODUVEK je bio čovek koji je za puno zafrkancije i smeha. Uvek je prepričavao kako odlazi roditeljima na selo i kako voli Privlak" rekao je kolega 40-godišnjeg vozača koji je poginuo u nesreći u kojoj je učestvovao hrvatski ministar odbrane Mario Banožić.

НАЈВИШЕ ЈЕ ВОЛЕО СВОЈЕ ДВЕ ЋЕРКЕ: Пријатељи возача који је погинуо након судара са хрватским министром потрешени

Foto: Printskrin/AP

Kako čovek navodi, od kad je saznao za smrt svog kolege u šoku je, kao i članovi njegove porodice sa kojima se čuo. 

- Znam ga već dugo godina i vrlo često smo se družili jer su nas povezivali zajednički prijatelji, a kako je on uvek voleo velika druženja i ekipu, često smo se nalazili na kućnim druženjima - kazao je kolega 40-godišnjeg vozača kombija koji je poginuo u teškoj nesreći kod Vinkovaca u sudaru s automobilom ministra Marija Banožića, za 24.hr.

Poginuli vozač je iz Privlake, bio je oženjen i otac dvoje dece.

- Oduvek je bio čovek koji je za puno zafrkancije, smeha uz hranu i piće. Često smo pričali i o poslu. Voleo je prirodu i šumu, bio je vredan čovek, a najviše je voleo svoje dve kćeri - dodao je prijatelj koji je bio blizak s poginulim vozačem kombija.

U nesreći je učestvovao i ministar odbrane Mario Banožić koji ima nagnječenje mozga i zbog težina povreda prebacuju ga u Osijek.

- Zbog potrebe za neurohirurškim nadzorom i opservacijom prebačen je u KBC Osijek. Imao je teže telesne povrede, tipa nagnječenje mozga, ali sve vreme je bio pri svesti - kazao je dr sc. Krunoslav Šporčić, direktor vinkovačke bolnice.

Foto: Printskrin Facebook/Vinkulja.hr

Podsetimo, u jutarnjim satima u subotu 11. novembra 2023. godine na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se nesreća u kojoj je učestvovao ministar odbrane Mario Banožić s privatnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u nesreći je smrtno stradao. Lekarska pomoć ministru osbrane zbog zadobijenih povreda pružila se u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Kako se saznaje, Banožić je bio u svom terencu i išao je u lov. primili su ga u bolnicu u lovačkom odelu. Nezvanično se saznaje da je preticao kamion po magli i sudario se s kombijem iz suprotnog smera.

Ministar odbrane prema imovinskoj kartici, ima dva automobila. U vreme kobne nesreće je bio u svom zelenom terencu. Banožićev terenac je Nissan Terrano 2,7 TD Wagon iz 2003. godine.

Procenio ga je na vrednost nešto višu od 7.000 eura iako se se slični polovni automobili mogu naći i jeftinije. Radi se o automobilu starom 20 godina, a ministar ga je zadržao da mu služi za odlazak u lov.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE: Žandarmerija na terenu - Na meti krijumčari migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)