NA CRKVU PALO DRVO, MUNJE PARAJU NEBO: Haotično u Hrvatskoj, nevreme za 10 minuta napravilo veliku štetu (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 17:02

OPŠTINU Selca zahvatilo je nevreme. Na crkvu koju je pre nekoliko godina udario grom i odlomio delove same crkve sad je palo stablo s celim korenom.

НА ЦРКВУ ПАЛО ДРВО, МУЊЕ ПАРАЈУ НЕБО: Хаотично у Хрватској, невреме за 10 минута направило велику штету (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Opštinu Selca zahvatilo je veliko nevreme. Na crkvu, koju je pre nekoliko godina udario grom i odlomio delove same crkve, sad je palo stablo sa celim korenom - kaže čitalac za 24sata.hr.

- Imamo informacije. Na terenu su sve raspoložive ekipe sa četiri vozila i 12 vatrogasaca. Radimo prioritete koliko može biti prioriteta. Jednostavno, telefonska centrala je skroz zauzeta. Jednostavno ima od drveća srušenih na krovove, električnih stubova koji su pali... Nevreme koje je zadesilo našu opštinu u deset minuta učinilo je, kako kažu, dar-mar. Dolaze nam i kolege sa ostrva Brač, očekujemo ih za 10-15 minuta da nam dođu dati ruke - kazali su Vatrogasci iz opštine Selca.

Podsećamo, Državni hidrometeorološki zavod upozoravao je građane da danas prate prognoze i upozorenja zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena te su komentarisali kako su zbog grmljavinskih nevremena i munja "moguća oštećenja na imovini i drveću".

Kako je i najavljeno, jako kišno i grmljavinsko nevreme zahvatilo je područje Dalmacije.

Od podne je u Splitu palo 20 litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, problematičan je i jugo te su zbog njega u prekidu neke pomorske linije.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić