"MOŽE DA SE DOGODI I KOD NAS..." Zagrepčani zapalili sveće za ubijene đake u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

04. 05. 2023. u 21:20

U ZAGREBU građani večeras pale sveće za žrtve iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar", prenose hrvatski mediji.

МОЖЕ ДА СЕ ДОГОДИ И КОД НАС... Загрепчани запалили свеће за убијене ђаке у Београду (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/@dunavskibluz

Građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizovala je paljenje sveća na zagrebačkom Cvetnom trgu, koje je počelo u 18 sati.

Sveće se pale između ograde pravoslavne crkve sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića zbog tragedije u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je ubijeno osam đaka i čuvar.

Na paljenju sveća nije bilo govora ni posebnog isticanja, jer je cilj da se na tihi čin pruži solidarnost porodicama poginule dece i građanima Beograda, kako je i prethodno najavio je organizator.

Inicijativa dodaje da prozivanje institucija i roditelja, traženje opravdanja za suludi čin, neće vratiti decu roditeljima, ali da je bolna činjenica da su - zakazali.

- Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promene u podizanju, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti - dodaje se u saopštenju i upozorava da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i bilo kom drugom gradu, prenosi HRT.

Podsećamo, juče ujutro dogodila se tragedija u Beogradu u kojoj je učenik sedmog razreda Kosta K. ubio osmoro dece i pripadnika obezbeđenja škole.

Tom prilikom povređeno je još šest učenika i nastavnica, koja se bori za život.

BONUS VIDEO: Kraljevčani odaju poštu nevino stradalim đacima na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!