BRUKA: Memorijalni centar Srebrenica se divi reisu koji huška na rat

Novosti online

07. 03. 2023. u 21:55

MORAMO pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH. A, ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni da branimo ovu zemlju i oružjem.

БРУКА: Меморијални центар Сребреница се диви реису који хушка на рат

Printskrin MTV Igman

Ovu sklandaloznu i veoma opasnu izjavu dao je za jednu sarajevsku televiziju poglavar Islamske zajednice u BiH, reis-ul-ulema Husein Kavazović, navodeći da je "današnja borba u institucijama BiH", i da se ne sme dozvoliti da se one uništavaju. Udaranje u "ratne bubnjeve" oštro su osudili politički predstavnici Banjaluke, ali i Hrvatski narodni sabor, koji je pozvao celokupnu međunarodnu zajednicu da ozbiljno pristupi neodgovornoj i zapaljivoj izjavi.

Sa druge strane, Memorijalni centar Srebrenica tvrdi da je reis koji huška na rat "izuzetan pojedinac".

- Reis Husein Kavazović je prava inspiracija i svetli primer otpornosti ljudskog duha pred velikim nedaćama. Njegova posvećenost promociji mira i razumevanja služi kao snažan podsetnik na važnost saosećanja, empatije i praštanja - navodi Memorijalni centar Srebrenica u objavi na Tviteru.

Ratnohuškačkim izjavama reis Kavazović nastavio je niz koji su ove godine započela dvojica imama IZ BiH, Amir Mahić iz Kozarca i Muharem Štulanović iz Bihaća. Oni su u januaru i februaru na najgrublji način vređali Srpsku pravoslavnu crkvu, nazivajući je sektom, a Republiku Srpsku "genocidnom tvorevinom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!