NEVREME BESNI U HRVATSKOJ: Izdat crveni meteoalarm, mogući i nestanci struje

Novosti online

05. 02. 2023. u 11:01

NEVREME koje ovog vikenda besni u Hrvatskoj, odnelo je prvu žrtvu. Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za danas crveni meteoalarm za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju zbog jake, povremeno olujne bure.

НЕВРЕМЕ БЕСНИ У ХРВАТСКОЈ: Издат црвени метеоаларм, могући и нестанци струје

Foto: Printskrin Tviter

U reci Dunav kod Vukovara pronađeno je beživotno telo muškarca, za kojim je prethodno organizovana potraga, saopštila je danas hrvatska policija.

Prema rečima portparola PU Vukovara Dragoslava Živkovića, nakon prijave o nestanku muškarca organizovana je potraga, ubrzo je pronađeno i telo, a uviđajem je utvrđeno da se radi o nestaloj osobi, prenosi HRT.

Pozivajući se na nezvanične informacije portal Indeks prethodno je objavio da je muškarac pokušao da spasi čamac od velikog nevremena i jakog vetra koji su zahvatili Hrvatsku.

Kako se navodi, nesrećni čovek je do Dunava stigao automobilom, a njegovo telo pronađeno je 200 metara od mesta gde je navodno upao u reku.

Crveni meteoalarm

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za danas crveni meteoalarm za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju zbog jake, povremeno olujne bure, s prosečnom brzinom vetra od 33,4 metra u sekundi.

DHMZ je izdao i narandžasto upozorenje za područje riječke, splitske i dubrovačke oblasti, zapadne obale Istre i Kvarnera zbog jake i vrlo jake bure, prenosi portal index.hr.

Budite svesni opasnosti i obratite pažnju na najnovije izveštaje o vremenu, saopštio je DHMZ.

- Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Budite spremni i na oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhkotina - navodi DHMZ.

Upozorava i na moguće prekide u saobraćaju i prekid snabdevanja elektičnom energijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati