RADEV ZAPRETIO SEVERNOJ MAKEDONIJI: "Pokrenuću sve mehanizme"

Novosti online

25. 01. 2023. u 14:04

PREDSEDNIK Bugarske Rumen Radev zapretio je danas aktiviranjem svih evropskih mehanizama za, kako je naveo, okončanje antibugarske mržnje i histerije u Severnoj Makedoniji.

РАДЕВ ЗАПРЕТИО СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Покренућу све механизме

Foto: Depositphotos/Printscreen

Radev je to rekao komentarišući predlog svog makedonskog kolege Steve Pendarovskog da vlasti zabrane ulazak jednog broja bugarskih državljana u Severnu Makedoniju, među kojima su i neki evroposlanici.

Pendarovski je posle jučerašnje sednice Saveta za bezbednost preporučio da se pojedinim državljanima Bugarske zabrani ulazak u Severnu Makedoniju, a posebno na dan obeležavanja rođenja Goce Delčeva.

Pendarovski je rekao da su sve analize nadležnih bezbednosnih službi pokazale da će 4. februar biti događaj visokog bezbednosnog rizika jer su organizovane strukture u Bugarskoj mobilisane da podrže organizovani dolazak u Skoplje više lica, koja vode antidržavne kampanje prema Severnoj Makedoniji.

Radev je, kaže, očekivao da će institucije u Severnoj Makedoniji dokazati da ne samo da nisu deo antibugarske kampanje, već i da se aktivno bore protiv toga.

(Telma)

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

BIO JE USTAŠA I TIME SE PONOSIO: Nadgrobni spomenik Hercegovca napisan je na ćirilici (FOTO)