AMBASADA MAĐARSKE PREDALA DUŽNOST: Poznato ko je novi kontakt NATO u BiH

Srna

24. 01. 2023. u 21:36

AMBASADA Norveške u BiH preuzela je od Ambasade Mađarske u BiH dužnost kontakt ambasade za saradnju sa NATO.

АМБАСАДА МАЂАРСКЕ ПРЕДАЛА ДУЖНОСТ: Познато ко је нови контакт НАТО у БиХ

FOTO: AP/Tanjug

Komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Pamela Mekgaha ocenila je na ceremoniji u Sarajevu da Norveška preuzima ulogu kontakt ambasade u važnom trenutku.

- U Evropi postoji nova bezbednosna realnost, a broj izazova sa kojima se suočavamo raste. Nijedna država ih ne može sama rešavati. Radujem se saradnji sa Norveškom, koja niz godina podržava i BiH i NATO u nastavku važnih bezbednosnih projekata u cilju očuvanja bezbjednosti građana - rekla je Mekgahova.

Otpravnik poslova Ambasade Mađarske u BiH Ksaba Feleguhazi je rekao da je prioritet očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu ključni interes u geopolitičkom i ekonomskom smislu, prenose sarajevski mediji.

- Mađarska ima cilj da daje doprinos miru i bezbednosti zapadnog Balkana, na političkom nivou snažno podržavamo ubrzanje EU integracija BiH, kao i jačanje saradnje između NATO-a i BiH - rekao je on.

Ambasador Norveške u BiH Olav Reinertsen istakao je da je već posetio Banjaluku kako bi razgovarao o NATO-u.

Ocenio je da su odnosi Bosne i Hercegovine i NATO u poslednjih 27 godina bili odlični, kao i da je građane i političare potrebno informisati o tome šta "NATO zaista jeste".

BONUS VIDEO: RUSI PONOVO VOZE "MOSKVIČ": Novi model legendarnog brenda u prodaji u salonima u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!