ORBAN UGOSTIO ŽELJKU CVIJANOVIĆ: Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja

Novosti online

24. 01. 2023. u 16:22

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je na sastanku sa srpskim članom i predsedavajućom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović da Mađarska i dalje ostaje spremna da pruži podršku evropskim integracijama i ekonomskom razvoju BiH.

ОРБАН УГОСТИО ЖЕЉКУ ЦВИЈАНОВИЋ: Мађарска има властити интерес да БиХ буде безбедна и стабилна земља

Foto: RTRS

Orban je na sastanku u Budimpešti rekao da u eri pretnji Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja, objavljeno je na sajtu premijera Mađarske.

- Otvoreni smo za saradnju - naveo je predsednik Vlade Mađarske.

Oni su razgovarali o razvoju saradnje dvije zemlje i međunarodnim, pre svega bezbednosnim pitanjima, rekao je šef za medije u kabinetu mađarskog premijera Bertalan Havasi za Mađarsku novinsku agenciju - MTI.

Nakon sastanka, Cvijanovićeva je izjavila za RTRS da je zadovoljna posetom, izrazivši zahvalnost Orbanu i Mađarskoj za podršku i dobre prijateljske odnose.

Ona je navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Ona je izrazila zahvalnost Mađarskoj za razumevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

- Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumevanje za situaciju - rekla je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI: Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)