BRUKA U HRVATSKOJ: Snažna detonacija u Zagrebu - vojni avion probio zvučni zid i i uznemirio ljude

Tanjug

02. 07. 2022. u 17:47

NAKON probijanja zvučnog zida što je danas iza podneva uznemirilo građane Zagreba oglasio se ministar odbrane Mario Banožić koji je izrazio žaljenje zbog svega, a za propust je prozvao načelnika Glavnog štaba i šefa Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRV).

БРУКА У ХРВАТСКОЈ: Снажна детонација у Загребу - војни авион пробио звучни зид и и узнемирио људе

Ilustracija, foto: Tanjug

- Žao mi je što je današnji probni let aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a time i Glavnog štaba Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unapred obavestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida - naveo je Banožić.

On je rekao da je od Glavnog štaba OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i komandanta HRV brigadnog generala Mihaela Križanca zatražio hitan izveštaj o tome zašto se propust dogodio i ko je za njega odgovoran.

Uznemirenost je, inače, bila tolika da se na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) čak pojavila informacija o mogućem zemljotresu u Zagrebu, kojeg, naravno, nije bilo, piše zagrebački Jutarnji list.

Probijanje zvučnog zida dogodilo se danas u 12:17 sati, a snažna detonacija uznemirila je građane.

Na službenim stranicama Ministarstva odbrane nisu najavili bilo kakva nadletanja borbenih aviona, a tek sat vremena nakon detonacije, u 13:11, MORH je saopštenjem potvrdio da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida i da građane mole za razumevanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)