CENE GORIVA ĆE I DALJE DIVLJATI: U Parlamentu BiH nije prošao predlog o ukidanju akciza na naftne derivate

S. M.

28. 06. 2022. u 06:33

NA sednici Parlamenta BiH odbačen je predlog poslanika PDP Branislava Borenovića i SDP Saše Magazinovića da Dom naroda PBiH hitno i bez odgađanja usvoji izmene Zakona o akcizama kojima se predviđa šestomesečna suspenzija akciza na gorivo.

ЦЕНЕ ГОРИВА ЋЕ И ДАЉЕ ДИВЉАТИ: У Парламенту БиХ није прошао предлог о укидању акциза на нафтне деривате

FOTO RTRS

Ovu inicijativu nije podržao SNSD iz čijeg Kluba su poručili da SNSD ne opstruiše donošenje zakona, ali je evidentno da opozicioni poslanici u predizborno vreme pokreću ove inicijative.

Snježana Novaković Bursać, šef Kluba SNSD u PDPBiH, istakla je da je SNSD za ukidanje akciza, ali tek kad bude sigurno da će to dovesti do sniženja cena na gorivo i postići efekat na privredu i građane.

- Šta ako ne dođe do smanjenja, šta smo onda uradili. SNSD namerava i dalje da se odgovorno ponaša prema javnim finansijama, da održimo stabilnost finansijskog sistema. Vlada RS interveniše direktno prema privredi i građanima gde je to potrebno - rekla je Bursaćeva, naglasivši da je problematično privremeno uvođenje mera.

Predsednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović kaže da ne zna šta je potrebno više uraditi i kako obrazložiti da bi, nakon nebrojenih poziva, drugi dom ove skupštine potvrdio ovaj predlog zakona.

- Danas se cena goriva primiče granici od četiri KM, a potvrdom našeg predloga u Domu naroda može se učiniti da gorivo bude jeftinije i više od 50 feninga - rekao je Borenović.

 

IZUZETAK U REGIONU

Delegati SNSD u domu naroda uporno, već četiri meseca, odbijaju da koliko-toliko olakšaju građanima i privredi da prebrode ovaj period divljanja cena - rekao je Borenović i dodao da su svi u regionu usvojili ovakve mere, a u BiH to nije moguće uraditi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri