PREOKRET U SLUČAJU OŠTEĆENOG HRVATSKOG AVIONA: Ipak nije pucano na letelicu - nisu pronađeni tragovi

Novosti onlajn

23. 06. 2022. u 12:20

REZULTATI preliminarne istrage na avionu Kroacija erlajnza, na kojem su uočena oštećenja nakon sletanja na aerodrom u Sarajevu, pokazali su da na oplati aviona nema tragova barutnih čestica.

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ОШТЕЋЕНОГ ХРВАТСКОГ АВИОНА: Ипак није пуцано на летелицу - нису пронађени трагови

Foto: Depositphotos

Daljom istragom će se utvrditi šta je uzrokovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona, dodaje medij.

Da podsetimo, avion Kroacija erlajnza koji je sinoć iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja, a spekulisalo se da su ona nastala iz vatrenog oružja.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona.

O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

- Nakon dobijene informacije da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja, koje će sprovesti uviđajna ekipa, uz prisustvo službenika Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH - saopšteno je.

Boris Grubješić iz Tužilaštva BiH rekao je za Novosti da je utvrđeno da oštećenja nisu nastala kao posledica upotrene vatrenog oružja, već mehaničkim udarcem.

- Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo iz vatrenog oružja, rekao je Grubješić.

Iz državnog tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se sigurnost aviona za dalju vazdušnu plovidbu.

Reakcija Kroacija erlajnza: Svi naši putnici i posada su sigurni, a oštećeni avion je u Sarajevu

Iz Kroacija erlajnza su reagovali saopštenjem i kazali su kako je u toku policijski uviđaj.

- Nakon sletanja aviona Kroacija erlajnza Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb-Sarajevo juče uveče poleteo iz Zagreba te sleteo u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, u skladu sa uobičajenim procedurama nacionalnog avio-prevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku, obavestiti javnost - saopštili su iz Kroacija erlajnza, te dodali kako su putnici sigurni, prenosi 24sata.hr.

- Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avio-prevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti. Oštećeni avion trenutno se nalazi na aerodromu Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta biće preusmereni drugim avionom na sledeći let na liniji Sarajevo-Zagreb - zaključili su iz Kroacija erlajnza.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega