ZEMLJOTRES POGODIO ALBANIJU: Treslo se do Prokuplja, potres se osetio i na jugu Srbije

Novosti online

10. 04. 2022. u 08:26

UMERENO jak zemljotres pogodio je rano jutros Albaniju, a osetio se i u Crnoj Gori, Sevenoj Makedoniji i Srbiji, - prevashodno na jugu - na KiM i sve do Prokuplja.

ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО АЛБАНИЈУ: Тресло се до Прокупља, потрес се осетио и на југу Србије

Foto: Printscreen/Google maps

Jačina zemljotresa iznosila je 4,2 stepena Rihterove skale.

Zemljotres je registrovan rano jutros u 2.58 časova. Reč je o zemljotresu srednje jačine sa epicentrom na 9 km južno od Tropoje u Albaniji.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 10 km.

BONUS VIDEO: BIO JE RAZORAN - Srušene kuće u Petrinji, mestu gde je bio epicentar zemljotresa u Hrvatskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)