STEVANDIĆ: DŽaferovićeva politika doprinosi širenju nesloge i podela

Novosti online

06. 04. 2022. u 19:40

PREDSEDNIK Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je danas da stalnom širenju nesloge, podela i sukoba između Srba i Bošnjaka ne doprinosi Republika Srpska, nego politika koju reprezentuje predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović.

СТЕВАНДИЋ: Џаферовићева политика доприноси ширењу неслоге и подела

Nenad Stevandić, Foto Ujedinjena Srpska

Stevandić je rekao da Džaferović koristi svaku temu da bi targetirao Republiku Srpsku i pokazao svoj negativan stav prema polovini teritorije i prema više od 35 odsto naroda u BiH.

- Veoma slično, u zadnje vreme, govori i o Hrvatima. Sve ono za šta Džaferović optužuje srpski narod i Republiku Srpsku su proizvod njegovog političkog delovanja i stalno širenje nesloge, podela i sukoba između Republike Srpske i Federacije - smatra Stevandić.

Stevandić je, komentarišući obraćanje Džaferovića na 7. Delfi ekonomskom forumu, u kojem je optužio Republiku Srpsku za loše stanje u BiH, rekao da jedino Džaferović i Bakir Izetbegović govore o prelivanju stanja iz Ukrajine u BiH.

- Oni su jedini promoteri tog prelivanja i koriste to kao alibi za stalne napade na Republiku Srpsku - ocijenio je Stevandić.

Time, kako je rekao, postižu suprotan efekat, jer će zbog takve politike, etničke podele svakog dana biti veće, kao i nepoverenje među narodima, a BiH svakom danom sve nestabilnija.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)