DOJADIO JOJ TERET BROZA: Titova praunuka odlučila da se preziva Has, kao bivša supruga pokojnog predsednika SFRJ (FOTO)

Novosti online

28. 03. 2022. u 23:56

ĆERKA glumca Ranka Zidarića i Saše Broz, rediteljke i unuke Josipa Broza Tita, odlučila je da promeni prezime, uzevši ono od Herte Has, Titove bivše supruge i svoje prabake.

ДОЈАДИО ЈОЈ ТЕРЕТ БРОЗА: Титова праунука одлучила да се презива Хас, као бивша супруга покојног председника СФРЈ (ФОТО)

Foto arhiva "Novosti"

Sara, koja je inače akademska slikarka, navodno je želela da se oslobodi tereta prezimena njenih roditelja, a sve je potvrdila i njena majka.

- Pre dve godine rekla je da želi da se makne od tereta mog i Rankovog prezimena, pa je odlučila da uzme bakino prezime Has - izjavila je Saša.

Saša je dodala kako su ona i suprug podržalikćerku u njenoj odluci jer, kako je sama istakla, znaju šta znači nositi teret poznatog prezimena.

- Osetili smo da joj je to došlo prirodno i da ima smisla - dodala je ona.

Saša koja je, poput svojih roditelja, odabrala pozorište kao njen životni poziv, trenutno radi na raznim projektima u zagrebačkom Lutkarskom pozorištu, a istakla je i kako ona ne deli isti problem sa svojom ćerkom.

- Sa svoje 53 godine, naučila sam živeti s tim. Ponosna sam na svoje prezime i ponosno ga i nosim. U pozorištu prezime ništa ne znači, već pečat koji ostaviš svojim radom i koji nema veze sa genetikom - izjavila je.

Herta Haas i Josip Broz Tito upoznali su se 1937. godine u Parizu, a venčali se tri godine posle. Od žene koja je bila njegova treća supruga po redu, Tito se razveo 1943. godine.

BONUS VIDEO - 600 PUTA POKUŠALI DA GA UBIJU: Fidel Kastro je pre 63 godine došao na čelo Kube

(Večernji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!