FRANCUSKI „RAFALI“ NAD BOSNOM: Od ponedeljka nadleću zemlje Balkana

Novosti online

05. 03. 2022. u 17:15

BORBENI avioni francuskog ratnog vazduhoplovstva „rafali“ od ponedeljka će krenuti s nadletanjem Zapadnog Balkana, uključujuću Bosnu i Hercegovcinu, saopštio je Eufor.

ФРАНЦУСКИ „РАФАЛИ“ НАД БОСНОМ: Од понедељка надлећу земље Балкана

Foto: Printskrin

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nosač aviona ‘Šarl de Gol“ trenutno izvodi operativne vežbe na području Sredozemnog mora i, od ponedeljka, 7. marta, borbeni avioni tipa ‘rafal‘ s nosača izvodiće prelete Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu“, navode u Euforu.

Ova vest stiže nakon što su u Briselu protekle nedelje najavili slanje dodatnih 500 pripadnika mirovne misije, kojih je u BiH trenutno 600 ne bi li sprečili „potencijalnu destabilizaciju“ nakon ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Eufor je mirovna operacija u BiH pod vođstvom Evropske unije, a kao razlog za nadletanja „rafala“ navodi se „pogoršanje međunarodne bezbednosne situacije“, prenosi Jutarnji list.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna