PREDSEDNIŠTVO NIJE GLASALO, OSTAJEMO NEUTRALNI: Dodik kaže da bošnjački političari bez saglasnosti institucija iznose stavove u ime BiH

S. M.

24. 02. 2022. u 21:03

BOŠNjAČKI političari, zloupotrebom zajedničkih institucija BiH, stali su otvoreno na stranu Ukrajine, osuđujući vojnu akciju Rusije.

ПРЕДСЕДНИШТВО НИЈЕ ГЛАСАЛО, ОСТАЈЕМО НЕУТРАЛНИ: Додик каже да бошњачки политичари без сагласности институција износе ставове у име БиХ

Foto: Predsedništvo BiH

U prvom frontu napada na Rusiju našli su se Bisera Turković, ministarka spoljnih poslova BiH, Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH i njegov kolega Željko Komšić, koji duvajući u isti megafon osuđuju Rusiju i podržavaju Ukrajinu.

Najdalje u zaobilaženju institucija BiH otišao je Sven Alkalaj, ambasador BiH, koji se bez ikakve saglasnosti i ovlašćenja pridružio izjavi EU o rusko-ukrajinskoj krizi u kojoj se osuđuju potezi Rusije.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je potez ambasadora Alkalaja ništavan i da se mora smatrati kao da nije ni povučen:

- BiH je neutralna u rusko-ukrajinskoj krizi, odnosno oružanom konfliktu, s obzirom na to da Predsedništvo nije odlučilo drugačije.

On je potvrdio da RS ostaje privržena Ustavu BiH i da neće dozvoliti da se ova situacija iskoristi protiv nje. I predsednica Srpske Željka Cvijanović poručila je da je najmudrije da BiH ima neutralan stav kada je reč o situaciji u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju