MOLIMO SE DA JE ŽIVA: Baka LJubi izgorela kuća, nje nigde nema – kod Gline svi traže staru Srpkinju (FOTO+VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2022. u 21:35

U SELU Listovača, u okolini Gline, danas popodne potpunoje izgorela stara drvena kuća u kojoj je živela 90 godina stara Srpkinja Ljuba Obradović.

МОЛИМО СЕ ДА ЈЕ ЖИВА: Бака Љуби изгорела кућа, ње нигде нема – код Глине сви траже стару Српкињу  (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Baku Ljubu nisu uspeli da pronaću na zgarištu. Policija i vatrogasci su tamo. Molimo se da je još živa ali… - piše na Fejsbuk stranici humanitarne udruženja Ljudi za ljude.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke kažu da je uviđaj u toku, te da ne mogu da daju više informacija, preneo je Indeks.

Donedavno je baka Ljuba živela bez struje, ali je nakon reportaže u jednim novinama, jedna firma Ljubi osigurala solarne panele, pa je sijalica osvetljava malu prostoriju sa zemljanim podom koja je Ljubi bila i kuhinja i spavaća soba.

- Ma sve je to bilo dobro dok je moj Marko bio živ – rekla je svojevermeno Ljuba kroz suze.

Marko joj je bio nećak i redovno je posećivao , ali on je nedavno umro tako da je baka sad sama.

- Da znam da bih odmah umrla, skočila bih tu dole – rekla je tada starica.

Ljubina penzija iznosila je tek 500 kuna (manje od 8.000 dinara). Kad je o njoj izašla priča u novinama, jedna firma iz Varaždina počela je svaki mesec da joj uplaćuje još 500.

- Uvek sam se borila, a sad ne znam kako ću. Zbog zime i snijega sve je smrzlo i gore i dolje, pa čak i voda. Najgore mi je kada ložim vatru, moram se sagnuti i opet ustati, pa me zbog toga bole noge. Noge mi otkazuju od kolena prema dole - govorila je tada Ljuba. - Ne želim u dom, želim da umrem u svojoj kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)