MAKEDONSKI AUTOBUS SMRTI NIJE IMAO LICENCU! Agenciji "Besa trans" hitno oduzeta dozvola za rad

Tanjug

25. 11. 2021. u 07:17

AUTOBUS u vlasništvu „Besa Trans BTB" koji je izgoreo u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

МАКЕДОНСКИ АУТОБУС СМРТИ НИЈЕ ИМАО ЛИЦЕНЦУ! Агенцији Беса транс хитно одузета дозвола за рад

Foto AP

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA, u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB", koji je izgoreo u Bugarskoj na auto-putu "Struma" u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

- U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firmi "Besa Trans BTB" se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti - navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

BONUS VIDEO: 

JUTRO NAKON STRAVIČNE EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA: Krater u okolini fabrike protivgradnih raketa


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!