MILANOVIĆ OPTUŽIO PLENKOVIĆEVU VLADU: "Ne želim da hrvatski vojnici budu glineni golubovi"

Tanjug

09. 11. 2021. u 19:11

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović prozvao je danas vladu Andreja Plenkovića za "ignorantski pristup u vezi s opremanjem Oružanih snaga Hrvatske".

МИЛАНОВИЋ ОПТУЖИО ПЛЕНКОВИЋЕВУ ВЛАДУ: Не желим да хрватски војници буду глинени голубови

Foto: EPA

- Ne želim da hrvatski vojnici budu glineni golubovi, nego ljudi kojima smo dali maksimum koji možemo, a ne minimum, naglasio je. Dakle, taj jedan potpuno ignorantski pristup u opremanju i strateškim planovima hrvatske vojske je meni neprihvatljiv - poručio je.

Milanović je tražio sazivanje sednice Veća za obranu zbog, kako je više puta istakao, lošeg stanja u Oružanim snagama, a nakon što je u javnosti eskalirao sukob izmedu njega i ministra obrane Marija Banožića, prenela je Hina.

Milanović je otkrio da nisu mogli da se slože oko zajedničkog saopštenja sa sednice Veća za obranu.

- Tražio sam, predlagao da zajedničko saopštenje bude da je Veće zaključilo da trenutno materijalno stanje Oružanih snaga RH - materijalno, ne duhovno - nije zadovoljavajuće i da je potrebno ulagati ozbiljne napore u cilju ravnomernog razvoja svih grana Oružanih snaga. To nije bilo prihvatljivo. Meni nije bilo prihvatljivo mazanje očiju javnosti. Tako da se tu nismo ništa dogovorili. A na sednici Veća za nacionalnu sigurnost, jesmo - izjavio je Milanović.

Milanović je dodao kako su i ministar Banožić i premijer Plenković prethodno "mesecima na političkim skupovima i obraćanjima govorili o tome da će to biti sledeći korak dovođenja hrvatske vojske, posebno kopnenih snaga, na jedan pristojan nivo".

- Ništa od toga. Prosto, ispalo je - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: 

NAJODLIKOVANIJI PILOT U ISTORIJI: Preminuo Čak Jeger, prvi čovek koji je probio zvučni zid

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)